Eurooppalaiset drone-asiantuntijat luotaavat alan tulevaisuutta Helsingissä

21.11.2017 9.00

Eurooppalaiset drone-asiantuntijat kokoontuvat tänään ja huomenna 21.-22.11.2017 Helsinkiin miehittämättömän ilmailun vuosittaiseen Euroopan päätapahtumaan. High Level Conference on Drones -tilaisuudessa keskustellaan alan tulevaisuudesta, ilmatilan yhteensovittamisesta ja dronejen tuomista mahdollisuuksista liiketoiminnalle.

”Konferenssin saaminen Suomeen on vahva osoitus suomalaisen drone-alan nauttimasta kansainvälisestä arvostuksesta. Meillä on hyvin liberaali, toimijoiden vastuullisuuteen pohjaava lainsäädäntö, mikä on mahdollistanut alan kehityksen kärjessä toimimisen”, sanoo Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu.

Trafin ja Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASAn järjestämässä konferenssissa puhuttavat miehittämättömän ilmailun tulevaisuuden kehityssuunnat, miehitetyn ja miehittämättömän ilmailun yhteensovittaminen sekä uudet teknologiset ratkaisut ja liiketoimintamallit. Konferenssissa haetaan myös yhteisiä näkökulmia alan haasteisiin ja suuntaviivoja tulevaan.

Kiinteäsiipisiä, multikoptereita, ilmalaivoja ja tuttuja nelikoptereita – dronejen muodot ja mahdollisuudet ovat laajat

”Monille dronet tuovat mieleen pienet nelikopterit, vaikka todellisuudessa ala on myös paljon muuta ja kaikissa kokoluokissa. Tämän vuoksi kokemusten vaihtaminen esim. uusista liiketoimintamalleista, kuten pakettikuljetuksista ja autonomisten dronejen hoitamasta taksiliikenteestä, on erittäin hyödyllistä alan kehitystä ajatellen”, toteaa johtava asiantuntija Jukka Hannola.

Konferenssivieraita tulee yli 30 maasta yhteensä lähes 400. Paikalla ovat mm. EU:n liikennekomissaari Violeta Bulc, EASAn pääjohtaja Patrick Ky ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sekä kotimaisten ja kansainvälisten järjestöjen, tutkimuslaitosten ja viranomaisorganisaatioiden sekä teollisuuden edustajia.

Englanninkielistä konferenssia voi seurata suorana netissä. Sosiaalisesta mediasta tilaisuuden löytää hashtagilla #drone2017.

Lisätietoja:
Helsinki High Level Conference on Drones 2017
Lue myös Jukka Hannolan Trafi talks -blogi: #Automaatio, #digitalisaatio ja vielä #robotisaatio - kaikki hype kätevästi yhdessä paketissa #drone!
ilmailujohtaja Pekka Henttu, p. 029 5346 031, pekka.henttu (at) trafi.fi, Twitterissä @PekkaHenttu
johtava asiantuntija Jukka Hannola, p. 029 5347 063, jukka.hannola (at) trafi.fi, Twitterissä @JukkaHannola