Trafi mukana RATA 2018 -tapahtumassa

23.1.2018 9.05

”Raideliikenteen kehittäminen perustuu yhä enemmän tiedon hyödyntämiseen ja viranomaisen tehtävä on olla kehityksen mahdollistaja”, toteaa Trafin uusi pääjohtaja Mia Nykopp RATA 2018 seminaarin puheessaan 23.1.2018.

Liikenteen markkinat ovat murroksessa. Vahvasti säännellyt eri liikennemuotoihin jakautuneet markkinat muuttuvat liikenteen palveluistumisen ja digitalisoitumisen myötä. Muutos koskee raideliikennettä siinä missä muitakin liikennemuotoja.

”Trafissa liikennejärjestelmän kehittäminen ja liikenteen palvelujen tuottaminen perustuu tiedon hyödyntämiseen ja tehtävämme on luoda mahdollisuuksia ja edellytyksiä automaation kehittymiselle - kaikissa liikennemuodoissa”, sanoo Trafin pääjohtaja Mia Nykopp.

Pääjohtaja Nykopp antoi myös lyhyen katsauksen raideliikenteen turvallisuuteen. Raideliikenteen turvallisuus on jo vuosia kehittynyt Suomessa hyvään suuntaan. Pääjohtaja Nykopp korosti kuitenkin, että nykyisessä liikenteen monitoimijaympäristössä tarvitaan erityisesti yhteistyötä ja hyvää tiedonkulkua kaikkien osapuolten välillä, jotta liikenteen turvallisuus taataan.

Trafi on mukana Liikenneviraston RATA 2018 -tapahtumassa, joka järjestetään Turun Logomossa 23.–24.1.2018. Trafilla on paikan päällä oma esittelypiste, minkä lisäksi trafilaisia on puhujina tapahtuman muissa tilaisuuksissa.

RATA 2018 on perinteinen raideliikenteen ammattilaisille, rautateistä kiinnostuneille sekä opiskelijoille suunnattu tapahtuma, jossa käsitellään raideliikenteen ajankohtaisia asioita. Tänä vuonna RATA 2018 -tapahtuman läpileikkaavana teemana on kunnossapito. Aihetta käsitellään muun muassa liikenteen ja maankäytön, tekniikan, turvallisuuden ja digitalisaation näkökulmista.

Trafin osastolla voit tavata asiantuntijoitamme ja kysyä muun muassa Trafin infrapalveluista, raideliikenteen turvallisuusjohtamisjärjestelmästä sekä liikennefakta.fi-sivustosta.

Liikenneviraston RATA 2018 -seminaarin ohjelma.

Lisätietoja:

viestintäjohtaja Marjo Jäppinen, marjo.jappinen (at) trafi.fi, p. 029 5345 302