Ajokokeissa ruuhkaa – varaa aika ajoissa

8.6.2018 16.00

Ajokorttikoulutuksen uudistuminen 1.7.2018 on tuonut ruuhkaa ajokokeiden suorittamiseen. Ajokoeaika kannattaakin varata mahdollisimman pian, jos on ajatellut suorittaa ajokortin kesän aikana.

Ajokorttikoulutuksen uudistaminen näkyy ruuhkana tutkintojen vastaanottopaikoilla. Trafin sopimuskumppani, ajokokeita vastaanottava Ajovarma on lisännyt ajo- ja käsittelykokeiden tarjontaa lakiuudistuksen alla, mutta tästä huolimatta aikaa kokeeseen voi joutua odottamaan tavallista kauemmin.

”Tilanne on valitettava ajokorttia hankkivan näkökulmasta ja pyrimmekin löytämään Ajovarman kanssa mahdollisimman nopeasti toimivia ratkaisua ruuhkan helpottamiseksi. Ajokortin suorittamista kesän aikana suunnittelevien kannattaa kuitenkin varata kuljettajantutkintoajat niin aikaisin kuin mahdollista, jotta ajokortin saaminen viivästyisi mahdollisimman vähän”, sanoo yksikönpäällikkö Marko Rajamäki.

Ajokokeen pituuteen ja hintaan muutoksia heinäkuun alusta

Ajokokeeseen, kuten myös koko kuljettajantutkintoon tulee muutoksia heinäkuun alusta. Kokeiden sisältöä on kehitetty siten, että ne mittaavat entistä paremmin kuljettajan valmiuksia kehittyä turvalliseksi kuljettajaksi.

Ajokoeaika pitenee ja samalla myös henkilöauton ajokokeen hinta nousee. Myös teoriakokeen muutokset näkyvät hinnassa. Uudet hinnat on tarkoitus vahvistaa mahdollisimman pian ja ehdotuksen mukaa henkilöauton ajokokeen hinta nousisi 65 eurosta 90 euroon ja kuljettajantutkinnon teoriakokeen hinta 31 eurosta 35 euroon.

”Ajokorttikoulutuksen uudistamiseen liittyvät hinnat ovat parhaillaan liikenne- ja viestintäministeriössä käsittelyssä. Jos nyt varaa ajan kokeeseen heinäkuulle, niin kokeesta maksettava hinta määräytyy ehdottamamme hinnan mukaan. Mikäli vahvistetut hinnat eroavat näistä ehdotetuista, korjaamme asian tietenkin asiakkaan hyväksi”, sanoo Rajamäki.

Lisätietoja:
www.trafi.fi/ajokorttikoulutusuudistuu
yksikönpäällikkö Marko Rajamäki, marko.rajamaki (at) trafi.fi, p. 029 5345 465
osastopäällikkö Kimmo Pylväs, p. 029 5345 798, kimmo.pylvas (at) trafi.fi