Ensimmäisen ajokortin hakeminen mahdollista nyt sähköisesti

16.8.2018 8.00

Heinäkuussa voimaan astuneiden uudistusten myötä ensimmäisen ajokortin hakeminen muuttui entistä helpommaksi. Ajokorttia voi hakea nyt suoraan Trafin sähköisessä ensimmäinen ajokortti -palvelussa.

Ajokorttilakiin ja kuljettajantutkintoon liittyvät muutokset tulivat voimaan heinäkuun alussa. Uudessa ensimmäinen ajokortti -palvelussa hakijalle voidaan myöntää ajokorttilupa, joka on voimassa kolme vuotta. Lupaa tarvitaan kuljettajantutkinnon kokeita varten.

Uudistusten myötä lääkärintodistusta ei enää vaadita ensimmäisen ajokortin hakemisen yhteydessä, vaan useimmissa tapauksissa oma vakuutus terveysvaatimusten täyttymisestä riittää. Tämä on osaltaan mahdollistanut ensimmäisen ajokortin hakemiseen tarkoitetun sähköisen palvelun käyttöönoton.

”Ensimmäisen ajokortin hakemiseen liittyvä palvelu on osa kaikkien ajokorttihakemusten sähköistämiseen liittyvää hankettamme. Loppuvuodesta sähköisiä palveluita tullaan laajentamaan myös hakemuksiin, joiden liitteeksi vaaditaan lääkärin ajoterveysarvio”, kehityspäällikkö Johanna Simkin kertoo.

Ajokorttia voi hakea sähköisen palvelun kautta tietyin edellytyksin – keskeinen vaatimus on, ettei hakijalle ole aiemmin myönnetty ajokorttia Suomessa tai ulkomailla. Palveluun voi tunnistautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnuksilla. Hakijan vakituisen osoitteen on sijaittava Manner-Suomessa.

Lisätietoja:
Ensimmäinen ajokortti
Lisätietoa ajokorttiluvasta Ajokortti-infossa
kehityspäällikkö Johanna Simkin, p. 029 5345 265, johanna.simkin (at) trafi.fi
johtava asiantuntija Maaria Toikka, p. 029 5345 339, maaria.toikka (at) trafi.fi. Twitterissä @maaria_toikka