Merenkulun turvallisuuspalkinto eurooppalaisen meriturvallisuuden edistäjälle

7.9.2018 12.05

Merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sunday luovutettiin Euroopan meriturvallisuusvirasto EMSAn pääjohtajalle, merenkulkuneuvos Markku Myllylle perjantaina Helsingissä.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner luovutti merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sundayn tänään perjantaina 7.9.2018 merenkulkuneuvos Markku Myllylle Trafin tiloissa Helsingissä. Mylly on kehittänyt EMSAn työtä EU-lainsäädännön yhtenäisessä toimeenpanossa koko EU:n tasolla. Palkintotoimikunnan mukaan Myllyn panos Euroopan meriturvallisuuden kehittäjänä on vahvistanut onnettomuuksia ennaltaehkäisevää meriturvallisuustyötä myös Suomessa.

”Hienoa, että valinta kohdistui tänä vuonna Myllyyn, joka on edistänyt määrätietoisesti merenkulun turvallisuutta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin vuosikymmenien ajan”, painottaa Trafin merenkulkujohtaja Tuomas Routa, joka avusti ministeriä palkinnonjaossa.

Merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sunday on Suomen viranomaisten sekä ammatti- ja vapaa-ajan merenkulun järjestöjen vuonna 1997 perustama tunnustus. Palkintotoimikunnan puheenjohtajaorganisaationa toimii Suomen Merimieskirkko. Trafi on palkintotoimikunnan jäsen.

Sea Sunday -palkinnon luovutus

Palkintolautakunnan puheenjohtaja Hannu Suihkonen Suomen Merimieskirkosta, Suomen Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting, EMSAn pääjohtaja, merenkulkuneuvos Markku Mylly, liikenneministeri Anne Berner ja Trafin merenkulkujohtaja Tuomas Routa

Lisätietoja:
Lue myös LVM:n uutinen asiasta: Merenkulun turvallisuuspalkinto pääjohtaja Markku Myllylle
johtava asiantuntija Ove Hagerlund, p. 029 5346 423, ove.hagerlund (at) trafi.fi , Twitterissä @OveHagerlund
merenkulkujohtaja Tuomas Routa, p. 029 5346 456, tuomas.routa (at) trafi.fi, Twitterissä @TuomasRouta