Trafi valitsi ajokorteille uuden valmistajan

24.9.2018 11.00

Trafi on valinnut uuden ajokorttien valmistajan. Tarjouskilpailun perusteella Trafin korttitoimittajaksi valittiin Gemalto Oy. Sopimuskausi alkaa huhtikuussa 2019 ja kestää neljä vuotta.

Trafin vastuulla on mm. erilaisten kulkuneuvojen kuljettamiseen ja ammattikuljettajien pätevyyksiin liittyvien korttien valmistuttaminen. Nyt solmittuun sopimukseen sisältyy kaikkiaan 19 eri korttityyppiä kaikista liikennemuodoista - mm. tieliikenteen ajokortit ja piirturikortit, veturinkuljettajan lupakirja, merenkulkijoiden pätevyyskirjat, vesikulkuneuvojen rekisteröintitodistukset sekä ilmailun miehistökortti. Vuosittain kortteja valmistetaan noin 400 000.

"Trafin kannalta kilpailutusta voidaan pitää onnistuneena ja tarjouskilpailun perusteella hinnat saataneen pidettyä kurissa", toteaa osastopäällikkö Kimmo Pylväs.

Sopimukseen sisältyy mahdollisuus jatkaa sopimusta.

Taustatietoa valitusta yrityksestä

Gemalto Oy toimii Vantaalla ja tuottaa osana Gemalto-konsernia digitaaliseen turvallisuuteen keskittyviä ratkaisuja miljoonille ihmisille maailmanlaajuisesti.

Gemalto Oy valmistaa Suomessa henkilön tunnistamiseen käytettäviä korkean teknologian ja turvatason tuotteita kuten biometrisiä ja visuaalisia passeja, henkilökortteja sekä ajokortteja. Gemalton viranomaisasiakkaat ovat ympäri maailmaa. Vantaalla myös yksilöidään korkean turvatason tuotteita kotimaisille viranomaisasiakkaille sekä pankeille.

Lisätietoja

kehityspäällikkö Pekka M. Hiltunen, p.029 5345 557, pekka.m.hiltunen(at)trafi.fi - Trafi
toimitusjohtaja Tommi Nordberg, p. 09 8941 4303, tommi.nordberg(at)gemalto.com - Gemalto Oy