Parhaat käytännöt kiertoon kaikille - kunnat ja kaupungit liikenneturvallisuustyön ytimessä

31.10.2018 9.30

Käytännön kokemukset ja hyväksi havaitut käytännöt kuntien ja kaupunkien liikenneturvallisuustyöstä ovat tänään keskiössä Oulussa järjestettävässä liikenneturvallisuusseminaarissa. Esillä on mm. tieliikenteen turvallisuuden edistämisen valtionavustusta saaneita hankkeita.

”Suomen kaupungeissa ja kunnissa tehdään monenlaista tehokasta ja tärkeää liikenneturvallisuustyötä. Yhteistyön merkitys sekä kunnallisella että valtakunnallisella tasolla on erittäin merkityksellistä toimivan ja suunnitelmallisen liikenneturvallisuustyön toteuttamiseksi”, painottaa Trafin tieliikennejohtaja Marko Sillanpää, joka avasi tänään 31.10.2018 Liikenneturvallisuustyön hyvät käytännöt kaikkien käyttöön -seminaarin Oulussa.

Seminaarissa kerrotaan hyvistä kokemuksista tieliikenteen turvallisuuden parantamiseksi. Esillä on tieliikenteen turvallisuuden edistämisen valtionavustusta saaneita hankkeita, mutta laajasti myös muita teemoja, kuten pyöräilyn turvallisuus, liikenneinfran uudet kokeilut, nuorille suunnatun kampanjoinnin asiat sekä kuntien liikenneturvallisuussuunnittelu. Valtionavustushankkeiden pääteemana on ollut kaksi viimeistä vuotta koulumatkojen turvallisuus.

”Kuntien ja kaupunkien toiminta liikenneturvallisuuden hyväksi on erittäin tärkeää ja toivommekin, että seminaarin avulla hyvät opit ja tulokset leviävätkin laajemmalle”, sanoo Sillanpää.

Tilaisuutta voi seurata sosiaalisessa mediassa hashtagilla #litutyö. Tutustu myös tilaisuuden materiaaleihin ja yhteenvetokoosteeseen.

Valtioneuvoston joulukuussa 2016 hyväksymän tieliikenneturvallisuuden periaatepäätöksen tarkoituksena on edistää yhteiskunnan digitalisaatiota ja automatisoituvaa liikennettä. Pitkän tähtäimen tavoitteena on, ettei kenenkään tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä. Toimenpiteiden seurantaa varten perustettiin Trafin vetämä yhteistyöverkosto, jossa ovat edustettuina liikenne- ja viestintäministeriö, Liikennevirasto, Liikenneturva, Kuntaliitto, Uudenmaan ELY-keskus, sisäministeriö, Onnettomuustietoinstituutti, Poliisihallitus, Opetushallitus ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos.

Lisätietoja:
www.trafi.fi/hankeavustus
tieliikennejohtaja Marko Sillanpää, p. 029 5345 210, marko.sillanpaa(at)trafi.fi, Twitterissä @MarkoSillanp
johtava asiantuntija Jussi Pohjonen, p. 029 5345 310, jussi.pohjonen(at)trafi.fi, Twitterissä @JussiPohjonen

 *muokattu 7.11.2018: lisätty linkki tilaisuuden materiaaleihin.