Trafi selvittää perusteellisesti missä muodossa julkisia ajo-oikeustietoja luovutetaan jatkossa

9.12.2018 20.00

"Olemme pahoillamme tapahtuneesta ja kiitämme kaikkia palautteen antamisesta. Suljimme palvelun välittömästi varotoimenpiteenä tänä aamuna ja käymme palvelun periaatteet sekä tarvittavat kehitystoimenpiteet perusteellisesti läpi. Valitettavasti palvelun kieliversiot olivat jääneet yhä aktiiviseksi, mutta suljemme niitä parhaillaan", painottaa pääjohtaja Mia Nykopp.

Tässä on kysymys julkisista tiedoista, jotka on nyt tarjottu uudessa muodossa ja tietoja on voinut hakea maksuttomalla yksittäiskyselyllä Trafin nettisivujen kautta. Aikaisemmin samoja tietoja luovutettiin yksittäiskyselyillä puhelimitse, sähköpostitse tai maksullisesta nettipalvelusta.

"Meidän on arvioitava uudelleen, missä muodossa julkisia ajo-oikeustietoja voidaan jatkossa antaa. Myös muilla viranomaisilla on käytössä palveluita, joissa pystyy hakemaan vastaavia julkisia rekisteritietoja yksittäishakuina, ja olemmekin yhteydessä myös heihin", jatkaa Nykopp.

"Avoin keskustelu asioista on tärkeää, mikä vuoksi arvostamme kansalaisilta saamaamme palautetta erittäin paljon. Palvelu nostatti keskustelua sosiaalisessa mediassa ja reagoimme tietenkin välittömästi sitä kautta tulleeseen huoleen", sanoo Nykopp.

Trafi selvittää asiaa parhaillaan ja kertoo tarkemmasta aikataulusta tiistaiaamuna.

Trafin kuljettajatiedot-palvelusta voi hakea nimi- tai kotipaikka- tai henkilötunnushaulla henkilön ajokortti- ja ammattipätevyystiedot sekä tiedon ajo-oikeuden voimassaolosta. Trafi otti palvelun pois käytöstä 9.12.2018, jotta palvelusta annettu palaute ja esiin nostetut kysymykset saadaan selvitettyä.

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Marjo Jäppinen, p. 050 320 0302, marjo.jappinen (at) trafi.fi