Selvitystyö kesken – Trafi kertoo tarkemmin sähköisten palvelujen avaamisesta maanantai-iltana

10.12.2018 12.00

Trafin sähköisten asiointipalveluiden avaamisen selvitystyö on kesken, asiasta kerrotaan lisää maanantai-iltaan mennessä. Trafi selvittää perusteellisesti missä muodossa julkisia ajo-oikeustietoja luovutetaan jatkossa. Sähköiset asiointipalvelut otettiin pois käytöstä sunnuntaina 9.12.2018, mutta Trafin muut asiointikanavat toimivat normaalisti.

Sähköisten asiointipalvelujen ollessa suljettuina Trafin muut asiointikanavat toimivat normaalisti. Trafin yhteystiedot -sivuilta löytyvät puhelinpalvelun numerot sekä myös chat-palvelu. Voit myös asioida Trafin palveluntuottajien toimipisteissä.

Trafi otti kaikki sähköiset asiointipalvelut pois käytöstä varmistaakseen kuljettajatiedot-palvelun sulkeutumisen.

Kuljettajatiedot-palvelusta näki tiedon ajo-oikeudesta ja siitä, mitä ajoneuvoa voi kuljettaa

Trafin kuljettajatiedot-palvelu on julkisiksi määriteltyjen tietojen yksittäisluovutuspalvelu Trafin sähköisessä asioinnissa ja se otettiin pois käytöstä 9.12.2018 selvitystyön ajaksi. Trafi suhtautuu tietosuojaan ja tietoturvaan erittäin vakavasti ja käy läpi kuljettajatiedot-palvelusta tulleet palautteet. Selvitystyön ajan palvelu on poissa käytöstä.

Palvelussa tiedot on tarjottu uudessa muodossa ja tietoja on voinut hakea maksuttomalla yksittäiskyselyllä Trafin nettisivujen kautta. Tietoja ei ole ollut mahdollista saada ulos massaluovutuksena. Palvelusta pystyi yksittäiskyselyllä hakemaan tiedot henkilön ajo-oikeuden ja ammattipätevyyden voimassaolosta eli sieltä näkyi, oliko henkilöllä ajo-oikeus esim. henkilö- tai kuorma-autoon ja mihin asti ajo-oikeus on voimassa. Haku tehdään joko nimen ja kotipaikan tai nimen ja henkilötunnuksen tai syntymäajan perusteella, mutta näitä tietoja ei näytetä palvelusta. Aikaisemmin samoja tietoja luovutettiin yksittäiskyselyillä puhelimitse, sähköpostitse tai maksullisesta nettipalvelusta.

Lisätietoja:
tietojenluovutus (at) trafi.fi
median yhteydenotot: viestintäjohtaja Marjo Jäppinen, p. 050 320 0302, marjo.jappinen (at) trafi.fi